piatok, októbra 09, 2009

CDT (canadian diamond traders) - zbierame bezcenné kamene a tešíme sa, akí sme úžasní

Prišla mi pozvánka na stretnutie zberateľov diamantov, ale nie investičných, tie si ešte stále držia aspoň nejakú cenu... Tieto "diamanty" sú ževraj šperkárske a ich hodnota sa pohybuje okolo 2000 dolárov :)

Na prezentácii vystúpil známy vymývač mozgov, kecálek a manipulátor, český pepík M.Ivan z Brna, ktorý táral (teda mluvil) o tom, ako za našich investovaných 520 dolárov získame 2400 dolárov a diamand v hodnote 2000 dolárov ako darček. A vôbec...diamant je darček, o ten nejde... 

Predstavil nám nový systém pyramídovej hry, s krycím názvom diamantový stôl, kde sa stretne 15 ľudí, každý s vkladom 520 dolárov a víťaz berie 2400. ostatní sú čakatelia, kým sa nazbiera pod nich potrebný počet ďalších "investorov" a odídu ako víťazi.

Každý, kto sa čo len trochu pochybovačne vyjadril o hodnote diamantu, bol okamžite vyhlásený za neveriaceho a predhodený davu už zapojených investorov. Mimochodom sme sa dozvedeli, že sa nejedná o diamant ale veľmi podobný kameň, ktorý je na stupnici tvrdosti tesne pod diamantom, ale sklo dokáže poškrabať. Názorná ukážka sa nekonala. Ivánuška sa bál o svoj kamienok,čo ak náhodou by sa mu na skle poškrabal :) a to by už neukecal čo aký bol ukecaný.

Nikto z rozvášneného davu investorov, ktorí už došli na vrchol diamantového stola, a mali inkasovať odmenu a kameň, nemali ani jedno ani druhé. Každý však verí, že všetko je na ceste, že bude, že nie je dôvod na obavy, a že môžeme smelo vstupiť k ich stolu a posunúť ich zase o stupienok vyššie :)

A prečo píšem, že dostanete bezcenný "diamant"? O taký kus kameňa nemá nikto záujem, žiadny šperkár vám zaň nedá 2000 dolárov, ani 1000. Akú má teda hodnotu, keď ho nemáte komu predať? 

Veľa štastia pri úspešnom odolávaní tohto a podobných sladkých pokušení :)

3 komentáre:

  1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prepáčte p.Pavol, váš príspevok som musel vymazať, keďže si robíte reklamu na vašu pyramídu. Skúste to nabudúce bez tej reklamy.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Osobne poznám investora ktorý prišiel na vrchol stola a dostal svoj kameň a odmenu 2300 usd. Kameň aj kartu som videl, držal. O kvalite diamantu by sa dalo pochybovať ale myslím že tie sú pre väčšinu ľudí zaujímavé až v druhom rade. Nie všetko kde sa dá z malej investovanej sumy zarobiť vyššia čiastka musí byť nutne podvod. Osobne mám investované peniaze cez forexových obchodníkov a moje ročné zhodnotenie sa pohybuje niekde na úrovni 130-150 % . Ale to je pre Vás asi ďalší istý podvod, veď banky nám dávajú iba 3% nie? Nemám v umysle Vám vyhovárať Váš názor ale na každú vec sa dá pozrieť aj iným pohľadom. A pre mnohých ľudí to môže byť dobrá príležitosť ako si vytvoriť vedľajší príjem. Navyše je možnosť zapojiť sa do CDT aj menším 120 usd depozitom čím sa to stáva dostupné takmer pre každého.
    Michal.

    OdpovedaťOdstrániť