piatok, septembra 18, 2009

EDBUSY - nečakaný útok od bratov čechov so smutným ale očakávaným koncom

Poznáte EDBUSY? Skvelý český výmysel, nádherná ukážka pyramídovej hry, kde získať môže len ten hore, v tomto prípade len ten úplne hore :)

Prišli k nám, ponúkali pôžičky od 1 do 5 mil. korún, ktoré nebudeme musieť vôbec splácať. Za vybavenie zaplatíme od 20.000 do 100.000 korún. A potom čakáme na ten vysnívaný úver 9 mesiacov. Ak ten úver nedostaneme, poplatok nám vrátia.

Takúto do neba volajúcu blbosť som ešte nepočul, ale veľa ľudí z môjho okolia do toho išlo a zaplatili poplatok cca. 30.000 korún. To bol január 2008. Teraz máme september 2009. Nikto z nich neuvidel ani korunu.

A kde sú chlapci z EDBUSY? Ostalo po nich ticho... Prenikla sem nejaká správa, že firma je v likvidácii, ale všetci veľmi dobre vieme, akí nezávislí a nestranní sú dnešní likvidátori, hlavne českí, keď ide o peniaze slovákov.

1 komentár:

  1. Do Edbusy sme vložili v prepočte 100 tis sk...síce v zmluve je napísané, že nám vklad v prípade, že pôžička nevyjde, vrátia ale tomu už neverím. Okrem toho moji znami tiež okolo 200 tis sk.
    Dvaja,akože majitelia sú síce v base ale podľa názoru mienkotvorných ľudí, ktorí sa pohybujú vo svete financií, sa jedná len o dvoch chudákov, ktorí nestihli ujsť do zahraničia a nechali sa hlúpo chytiť :) Teraz dakedy sa má alebo sa už konal s nimi súd, dali sme splnomocnenie advokatovi, skusime ešte vymáhať naše vklady súdnou cestou...no nechám sa prekvapiť.
    Čo je však velice zaujímavé je to, že je tu ešte stále veľa ľudí čo sú zainteresovaní finančne v tejto afére, ktorí neveria že Edbusy ich oklamala a stále veria že oslobodia tých dvoch pit.mcov a že Edbusy zas vstane z mrtvych a tým pádom, že sa im dostanú ich sľúbené provízie...
    Je to proste nádhera ako dokážu niektorí šikovní ľudia pobláznit niekoľko desaťtisíce jedincov (bez ohľadu na vzdelanie:o), geografické či demografické podmienky)
    No a ja som tiez jedným z týchto hlupákov...ďakujem za tento rýchlokurz, zabsolvovala som ho na 1* Už sa nenecham zas chytit :o)
    Zdravím všetkých ktorých sa to žiaľ alebo našťastie týka.

    OdpovedaťOdstrániť